I miejsce Internautów

Drewniany Zegarek – Seria Royal – Jawor Falisty

Drewniany Zegarek – Seria Royal – Jawor Falisty - I miejsce Internautów


Drewniane zegarki serii Royal mogą pochwalić się iście królewskim designem i wykończeniem. Seria Royal to nasz flagowy model dostępny w pięciu wersjach kolorystycznych (poprzez zastosowanie najlepszej jakości gatunków drewna). Każdy z modeli wyposażony jest w przejrzysty i czytelny datownik, srebrne wskazówki produkowane na zamówienie we Francji, oraz szkło mineralne (Niemcy). Zegarki napędzane są niezawodnym mechanizmem Miyota-Citizen.
Zegarki w pełni zaprojektowane, produkowane, i ręcznie składane przez Plantwear. Zegarki zabezpieczone są naturalnym, bezbarwnym i bezwonnym woskiem.


oraz voucher ufundowany przez sklep rustykalneuchwyty.pl

voucher - I miejsce Internautów

I miejsce Jury

Drewniany zegarek Seria Flake – Grey – Heban

Drewniany zegarek Seria Flake – Grey – Heban - I miejsce Jury


Nasze eleganckie uniwersalne zegarki drewniane charakteryzują się dokładnym, ręcznym wykonaniem oraz nowoczesnym wzornictwem. Użyliśmy tutaj tylko naturalnych materiałów. Koperta modeli Flake wykonana jest z trwałego hebanu, natomiast tarcza została zrobiona z drewna z naturalnymi łuskami. Te wyjątkowe zegarki wyposażyliśmy w najlepszy na rynku mechanizm kwarcowy Citizen, w srebrne, luminescencyjne wskazówki wyprodukowane we Francji oraz w skórzany, regulowany pasek o szerokości 20 mm. Każdy z zegarków jest odporny na zachlapania.


oraz voucher ufundowany przez sklep rustykalneuchwyty.pl

voucher - I miejsce Jury

Sponsorem nagród IX konkursu Przyroda Ojczysta edycja 2018 jest firma Plantwear.

O firmie:

Plantwear działa na rynku od 2013 roku. Zajmuje się produkcją i sprzedażą okularów, zegarków, a także pierścionków, które tworzone są ręcznie z naturalnych materiałów – drewna, kamienia i żywicy. Produkty Plantwear zyskują coraz większe grono fanów i skupiają ponad 400 tys. społeczność, inspirując do podkreślania swojej osobowości oraz indywidualizmu. Do ich wytwarzania wykorzystywane jest drewno przeznaczone do wycinki pochodzące z certyfikowanych upraw i konserwowane naturalnym woskiem.

oraz sponsorem nagród IX konkursu Przyroda Ojczysta edycja 2018 jest sklep Rustykalneuchwyty.pl.

O firmie:

Sklep rustykalneuchwyty.pl to miejsce dla prawdziwych miłośników stylu rustykalnego. Tu, w jednym miejscu znajdziecie garść inspiracji, informacji wnętrzarskich i oczywiście produktów, które stanowią niezbędnik wielbiciela stylu retro. W naszej ofercie znajdą Państwo bogatą ofertę uchwytów, gałek meblowych, stylowych zasuw i skobli, emblematów żeliwnych, kołatek do drzwi, okuć do skrzyń , kufrów i całą masę innych akcesoriów, które dodadzą wnętrzu retro charakteru. Koneser stylu retro znajdzie u nas również bogatą paletę produktów dekoracyjnych takich jak: ścienne mapy w starym stylu, ręcznie kute świeczniki czy drewniane zabawki jak za dawnych lat.
To nie wszystko!
Naszym konikiem są także rustykalne systemy drzwi przesuwnych. Oferujemy kilkanaście modeli drzwi przesuwnych: z jednego kawałka drewna, z tablicą kredową, w metalowej ramie czy pełne stalowe oraz różnorodne rodzaje prowadnic. Rustykalne uchwyty dają także możliwość skonfigurowania swojego wymarzonego stołu. Sam decydujesz o rodzaju i rozmiarze blatu dębowego oraz modelu nóg – a my dokładamy wszelkich starań, aby te marzenia spełniać.
Nasz bogato wyposażony magazyn kryje niejedną perełkę, która czeka na nowy dom!

Archiwum

2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018

Rok 2018
Styczeń Luty Marzec Kwiecień Maj Czerwiec Lipiec Sierpień Wrzesień Październik Listopad Grudzień


Grudzień

Zdjęcie miesiąca Internautów – grudzień 2018


Autor zwycięskiej fotografii otrzyma książkę "Żywność fermentowana i probiotyczna Samodzielna fermentacja mlekowa: trwale, smacznie i zdrowo" - Michael Dietz

Jeszcze sto lat temu prawie każdy miał w swojej piwnicy naczynia do fermentacji i przygotowywał w nich różne produkty. Ta tradycyjna i zdrowa metoda konserwowania potraw obecnie wraca do łask. Fermentacja to proces, w którym mikroorganizmy przetrawiają do pewnego stopnia produkty spożywcze i przez to poprawiają wartość i przyswajalność znajdujących się w nich substancji odżywczych.
Współczesne zwyczaje żywieniowe są odpowiedzialne za wszelkie problemy trawienne. Idealnym rozwiązaniem jest spożywanie żywności fermentowanej i probiotycznej, która zawiera żywe bakterie kwasu mlekowego i przez długie miesiące zachowuje witaminy i enzymy. Potrawy są lekkostrawne oraz wspierają florę bakteryjną jelit, a tym samym układ odpornościowy. Teraz dzięki tej książce odkryjemy ponad 30 przepisów na trwałe potrawy zaczerpnięte z różnych regionów świata.
Samodzielnie przygotujesz zdrowe pikle, kimchi, sunomono czy tofu. Poznasz tajniki kiszenia i marynowania popularnych warzyw takich jak kapusta, marchew czy buraki. Te i wiele innych produktów poprawiają wchłanialność witamin i żelaza. W znaczący sposób pobudzają trawinie tłuszczów i białka. Pozytywnie wpływają na przepływ krwi w jelitach, aktywują pracę trzustki i oczyszczają krew. Żywność fermentowana i probiotyczna w dużym stopniu poprawia pracę mózgu i uspokaja system nerwowy. Dzięki niej oczyścisz organizm ze środków konserwujących, wzmacniaczy smaku oraz innych składników, które spożywałeś wraz ze sztucznie przetworzonym pokarmem.



Zdjęcie miesiąca Jury – grudzień 2018


Autor zwycięskiej fotografii otrzyma książkę "Żywność fermentowana i probiotyczna Samodzielna fermentacja mlekowa: trwale, smacznie i zdrowo" - Michael Dietz

Jeszcze sto lat temu prawie każdy miał w swojej piwnicy naczynia do fermentacji i przygotowywał w nich różne produkty. Ta tradycyjna i zdrowa metoda konserwowania potraw obecnie wraca do łask. Fermentacja to proces, w którym mikroorganizmy przetrawiają do pewnego stopnia produkty spożywcze i przez to poprawiają wartość i przyswajalność znajdujących się w nich substancji odżywczych.
Współczesne zwyczaje żywieniowe są odpowiedzialne za wszelkie problemy trawienne. Idealnym rozwiązaniem jest spożywanie żywności fermentowanej i probiotycznej, która zawiera żywe bakterie kwasu mlekowego i przez długie miesiące zachowuje witaminy i enzymy. Potrawy są lekkostrawne oraz wspierają florę bakteryjną jelit, a tym samym układ odpornościowy. Teraz dzięki tej książce odkryjemy ponad 30 przepisów na trwałe potrawy zaczerpnięte z różnych regionów świata.
Samodzielnie przygotujesz zdrowe pikle, kimchi, sunomono czy tofu. Poznasz tajniki kiszenia i marynowania popularnych warzyw takich jak kapusta, marchew czy buraki. Te i wiele innych produktów poprawiają wchłanialność witamin i żelaza. W znaczący sposób pobudzają trawinie tłuszczów i białka. Pozytywnie wpływają na przepływ krwi w jelitach, aktywują pracę trzustki i oczyszczają krew. Żywność fermentowana i probiotyczna w dużym stopniu poprawia pracę mózgu i uspokaja system nerwowy. Dzięki niej oczyścisz organizm ze środków konserwujących, wzmacniaczy smaku oraz innych składników, które spożywałeś wraz ze sztucznie przetworzonym pokarmem.